top of page

Specifikus mentális és viselkedési zavarok

ADHD

Az ADHD, azaz a figyelemhiányos hiperaktivitás zavar, egy neuropszichiátriai állapot, amely elsősorban a figyelem, az impulzuskontroll és a túlaktivitás problémáit foglalja magában. Ez a zavar gyermek- és felnőttkorban egyaránt jelentkezhet, és különböző mértékben befolyásolhatja az érintettek tanulmányi, munkahelyi teljesítményét és szociális kapcsolatait. Az ADHD nem csupán egy "nehezen kezelhető gyermek" kérdése; komplex állapot, amely megfelelő megértést, diagnózist és kezelést igényel. Ezen az oldalon áttekintjük az ADHD jellemzőit, diagnosztikáját, és kezelési lehetőségeit, valamint azt, hogyan nyújthatnak segítséget szakembereink.

Az ADHD jellemzői

Az ADHD-t három fő tünetcsoport jellemzi: figyelmetlenség, hiperaktivitás és impulzivitás. Az érintettek nehézségekbe ütközhetnek a figyelmük fenntartásával, gyakran váltanak tevékenységek között befejezés nélkül, és nehezen kezelik az impulzusaikat. Ezek a tünetek különböző helyzetekben, például iskolai környezetben vagy munkahelyen, kihívásokat jelenthetnek, és zavarhatják a mindennapi életet.

ADHD diagnosztizálása

Az ADHD diagnosztizálása összetett folyamat, amely részletes történeti adatokat, viselkedési értékeléseket és szakértői értékelést igényel. Nincs egyetlen teszt, amely meghatározhatná az ADHD jelenlétét; a diagnózis a tünetek konzisztens megjelenésén és az élet különböző területeit érintő hatásán alapul.

Kezelési módszerek

Az ADHD kezelése magában foglalhatja a viselkedésterápiát, coachingot és életmódra vonatkozó tanácsokat, de akár gyógyszeres terápiát is. A gyógyszeres kezelés segíthet az agyi neurotranszmitterek egyensúlyának helyreállításában, míg a viselkedésterápia és a coaching módszerek a coping stratégiák és az önkontroll fejlesztésére összpontosítanak. Fontos, hogy az érintettek és családjaik támogató és megértő környezetet találjanak, amely elősegíti az egyéni fejlődést és az önértékelés javítását.

Szakembereink támogatása

Szakembereink, köztük pszichológusok és specializált coachok, mélyreható ismeretekkel rendelkeznek az ADHD diagnosztizálásában, kezelésében. Személyre szabott támogatást és kezelési tervet kínálnak, amely figyelembe veszi az egyén egyedi szükségleteit és körülményeit. Elkötelezettek amellett, hogy segítsenek az érintetteknek megtalálni a leghatékonyabb módszereket a kihívások kezelésére, és támogassák őket abban, hogy teljes értékű életet élhessenek.

Megfelelő szakember kiválasztása

Az ADHD kezelése egyéni utazás, amely a megfelelő szakember kiválasztásával kezdődik. Szakembereink különböző terápiás megközelítéseket és kezelési stratégiákat kínálnak. Weboldalunk segít Önnek megismerni szakembereinket, hogy kiválaszthassa azt, aki a leginkább megfelel az Ön vagy szerettei szükségleteinek.

Ha Ön vagy valaki a környezetében ADHD-val küzd, ne maradjon egyedül a kihívásokkal. Szakembereink készen állnak arra, hogy segítsenek Önnek az úton, amely az ADHD megértésétől és kezelésétől a teljes és aktív élet felé vezet. Lépjen kapcsolatba velünk még ma, hogy megismerje, hogyan segíthetünk Önnek vagy szeretteinek az ADHD kezelésében és az életminőség javításában.

ADHD

Szakemberek

Okleveles pszichológus, család, párkapcsolati, kognitív vt. (CBT) és LMBTQ életvezetési tanácsadó

Dr. Olteanu Lucián Liviusz

Okleveles pszichológus, család, párkapcsolati, kognitív vt. (CBT) és LMBTQ életvezetési tanácsadó

Klinikai szakpszichológus

Bakos Zsuzsa

Klinikai szakpszichológus

ADHD

Kapcsolódó cikkek

bottom of page