top of page

Medveczné Atinay Dorottya

Okleveles pszichológus, autogén tréning oktató, pszichodráma asszisztens, egyetemi tanársegéd

Medveczné Atinay Dorottya vagyok, okleveles pszichológus, autogén tréning oktató, pszichodráma asszisztens, egyetemi tanársegéd, phd hallgató és kutató. Szakmai hitvallásom, hogy az egészséges, jól funkcionáló, sikeres embereknek is lehet szükségük támogatásra, és hasznukra válhat, ha élnek a pozitív pszichológia kínálta lehetőségekkel, és tanulnak különböző önsegítő technikákat, megküzdési módokat, amiket jól alkalmazhatnak az esetleges nehezebb időszakokban, avagy az életminőségüket még jobbá, teljesebbé kívánják tenni.

Szakterületek

álláskeresés, burnout/kiégés, elfogadás, gyász, kapcsolati problémák, konfliktuskezelés, krízisfeldolgozás, lehangoltság, nevelés, önbizalom, önismeret, pályaválasztás, pályamódosítás, stressz, szorongás, válás

Bemutatkozás

Üdvözlöm, Medveczné Atinay Dorottya vagyok, okleveles pszichológus. A pszichológiai konzultációk során pszichésen egészséges emberekkel dolgozom. A segítő beszélgetések alkalmával feltárjuk és közösen igyekszünk megérteni a lehetséges problémákat, elakadásokat. Prevenciós célból relaxációt, Autogén tréninget oktatok, mellyel számos szorongásból eredő nehézség jól kiküszöbölhető.

 

A beszélgetések során a kliens hozza a témát, ami éppen foglalkoztatja, vagy amiben szeretne változni, fejlődni. Segítőként sosem értékelem ezeket a problémákat vagy a klienst, hanem elfogadóan, nyitottan állok a helyzethez, leginkább az Ő objektivitása érdekel, azt szeretném megérteni, hogy Ő mit él át pontosan. Az elfogadás nagyon fontos a szakmai munkám során. Az önértékelés, önbizalom, önelfogadás is egy meghatározó építőköve a közös munkának. A beszélgetések során igyekszem ebben segítséget nyújtani a hozzám fordulóknak.

 

A pszichológiai konzultációk során különböző élethelyzeti témákat, nehézségeket, munkahelyi, konfliktuskezelési, stressz kezelési, gyermeknevelési kérdéseket szoktunk átbeszélni. Mindenki kerülhet nehéz élethelyzetbe, élhet át számára kihívásos időszakot, ilyenkor nagy segítség, ha van olyan segítőnk, aki előítélet és értékítélet mentesen meghallgat, figyel ránk, a folyamatban támogat minket. Számos nehézség jól kiküszöbölhető különféle prevenciós és önsegítő technikákkal, ezekben is szívesen nyújtok eligazítást.

 

Szívesen dolgozom felnőttekkel, iskolás korú gyermekekkel, serdülőkkel és szüleikkel is egyaránt. Nagycsaládos anyaként jól értem a szülői nehézségeket, félelmeket, ezért fontosnak tartom a szülők megsegítését és támogatását is.

 

Képzettségeim: Pszichológus Master diplomámat Tanácsadás és Iskolapszichológia szakirányon, a Szegedi Tudományegyetemen szereztem. Jelenleg az ELTE Pszichológia Doktori Iskolájában folytatok doktori tanulmányokat és Phd kutatást Személyiség és Egészségpszichológiai területen. A Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél szereztem Autogén tréning oktatói végzettséget,  és szimbólumterápiában is képződtem. A Magyar Pszichodráma Egyesületnél pszichodráma asszisztensi végzettséget szereztem.

 

A tanácsadás mellett iskolapszichológusként dolgoztam gyerekekkel és serdülőkkel egyaránt. Csoportfoglalkozásokat, egyéni tanácsadást és szülő, tanár konzultációt tartottam. Szakmai munkám során  egyetemen is oktatok pszichológia kurzusokat magyar és angol nyelven. Szeretettel várom a fejlődni vagy önmagukat jobban megismerni, megérteni vágyókat!

Medveczné Atinay Dorottya - konzultáció

Okleveles pszichológus, autogén tréning oktató, pszichodráma asszisztens, egyetemi tanársegéd

bottom of page