top of page

Adamovits Judit

Okleveles pszichológus, gyászfeldolgozó módszerspecialista

Hiszek abban, hogy az elfogadás, az értő hallgatás és megfelelő formában adott visszajelzés segítségével képesek vagyunk újra definiálni önmagunkat. Ha úgy érzi, elakadt az életében, egyedül már nem képes átlendülni a felmerülő problémákon, keressen bizalommal. Főbb területeim: veszteség feldolgozás, kiégés, időmenedzsment, halogatás, életvezetési problémák, konfliktuskezelés, megváltozott élethelyzetből adódó stressz, elakadás (gyermekvállalás, betegség, nyugdíjazás
stb.)

Szakterületek

burnout/kiégés, elfogadás, gyász, halogatás, időmenedzsment, készségfejlesztés, konfliktuskezelés, lehangoltság, megváltozott élethelyzetből adódó stressz, elakadás (gyermekvállalás, betegség, nyugdíjazás, stb.)

Bemutatkozás

Pszichológusként fiatal felnőttektől a szépkorúakig segítem a hozzám fordulókat. Célom, hogy az alapvetően mentálisan és pszichológiailag egészséges személyeket fejlődési problémáikban segítsem, támogassam és kísérjem. Mindannyiunk életében vannak olyan életszakaszok, időszakok, melyek nehézségekkel, elakadásokkal járnak együtt. Egy válás, egy veszteség, egy másik élethelyzet, életközepi válság, munkahelyi problémák, kommunikációs elakadások sok változást hozhatnak magukkal, s nem minden esetben tudjuk ezt egyedül kezelni.

 

Főbb szakterületeim:
Mivel évekig uniós projektekben dolgoztam, hamar találkoztam a kiégés jelenségével. Mivel munkám során folyamatosan jelen volt a probléma, ezért pszichológiai tanulmányaim során sok időt töltöttem a szindróma tanulmányozásával. Legyen szó menedzserről, anyáról, pedagógusról, egészségügyi dolgozóról vagy sportolóról, ez a tünetegyüttes lassú és csöndes módon kúszik be a hétköznapokba. Ha az érintettek nem ismerik fel a jeleket, akkor komoly mentális, szociális és egészségügyi károkat okozhat számukra. Nem egyszer közvetlen környezetemben próbáltak meg a „hétköznapi hősök” megküzdeni a rájuk nehezedő mentális terhekkel, sokszor sikertelenül. Célom az, hogy a velem dolgozó kliensek újra megtalálják a saját egyensúlyukat. Az együttműködés során a célok újra definiálása és a prioritások átgondolása segíthet abban, hogy életük felett visszanyerjék az irányítást, és ismét megtalálják azokat a tevékenységeket, személyeket, amelyek és akik fontosak és értékesek számukra.

 

Veszteség- és gyászfeldolgozás

Haladó Gyászfeldolgozás Módszer® Specialistaként tudom és tapasztalom, hogy a veszteséggel kapcsolatos hiedelmeinket a legkisebb mértékben sem segítenek nekünk feldolgozni azt, ami velünk történik. Az időre bízni a gyógyulást pedig pusztán a fájdalmunk feletti kontroll lehetőségének az elengedését jelenti. Ha úgy érzi, hogy segítség kell a továbblépéshez, lehetősége van egyénileg, csoportosan vagy akár online (egyéni) formában is feldolgozni Önt ért veszteséget a segítségemmel.

 

Időmenedzsment
Ha gyakran érzi magát kimerültnek és csalódottnak munkája végeztével, mert azt éli meg, hogy nem elég hatékony. Teljesen elcsúszott a határidőkkel, annak ellenére, hogy igyekezett azokat betartani. Torkig van a kötelezettségekkel, de közben feszíti a bűntudat, hogy ha valamivel nem végezett. Ráadásul gyakran úgy érzi, hogy csak magára számíthat, mindent Önnek kell elvégeznie. EGYEDÜL. A saját időmenedzsment kialakítását, megtanulását segítő alkalmak lehetőséget teremtenek arra, hogy rá nézzünk, hogy a napi rutinunk, céljaink, az idővel való viszonyunk hogyan állnak a jelenben, hogyan formálódtak a múltban és hogyan változtathatók a jövőben. Felépítve egy olyan működést, mely vihető a hétköznapok során.

 

Minden hozzám fordulóval egyedi kapcsolatot építek ki, és személyre szabott módon közelítem meg az általuk hozott élethelyzeteket. Az emberi természet sokszínűsége inspirál, és hiszem, hogy mindenkiben rejlik erő a változáshoz és a fejlődéshez. Hiszem, hogy ha felfedezzük és megértjük belső erőforrásainkat, képessé válunk kezelni az élet kihívásait, szembe tudunk nézni velük, ezáltal lehetőségünk nyílik saját tempónkban fejlődni.

Adamovits Judit - tanácsadás 55p

Pszichológiai tanácsadás

Adamovits Judit - konzultáció 50p

Pszichológiai konzultáció