top of page

3 tipp az önbizalom növelésére

Frissítve: máj. 8.

Ahhoz, hogy az életben a megfelelő döntéseket tudjuk hozni, a számunkra megfelelő embert tudjuk választani, illetve olyan helyen dolgozzunk, amely az igényeinknek megfelelő, sok egyéb tényezőn kívül az önbizalmunk is szükséges. Az önbizalom pedig arról szól, hogy kellően értékesnek tartjuk magunkat arra, hogy azt válasszuk, ami nekünk jó. Három tippet hoztunk arra, hogyan tudjuk emelni az önbizalmunkat, és ezáltal éljünk értékes életet. Egy idő után pedig ki is alakíthatjuk a saját módszereinket.


Önbizalom növelés három pontban
Alacsony önbizalomra megoldás

Keress egy társat!

Ha célokat tűzöl ki, akkor érdemes olyanokat kitűzni, amelyeket meg is tudsz valósítani, vagyis reálisak a számodra. Még jobb, ha egy nagy célt bontasz sok kisebb célra. Ahhoz, hogy ezeket meg is valósítsd, érdemes keresned egy olyan embert, akit szeretsz és megbízol benne. Ha vele időről időre leültök és átbeszélitek, hogy honnan hová sikerült eljutnod, akkor az egy jó visszajelzés a számodra, és akár még motiválható is lehet!


Ne hasonlítgasd magad másokhoz!

Nagyon fontos, hogy a fejlődésed mindig önmagadhoz mérd. Te ismered magad annyira, hogy mire vagy képes. Bizonyára körülötted is vannak szimpatikus emberek, akik olyan dolgokat csinálnak, amik neked tetszhetnek, de ez nem jelenti azt, hogy azokat meg is tudod valósítani. Pláne úgy, hogy ők teljesen más tulajdonságokkal rendelkeznek, mint te, emiatt érdemes mindig saját magadhoz viszonyítani. Meglátod, sokkal reálisabban fogod magad egy idő után látni, ha csak magadhoz viszonyítasz.


Önbizalom: mi az ami rajtad múlik?

Sokszor hatalmukba kerítenek bennünket olyan gondolatok, amelyek azt mondják, hogy miért nem vagyunk értékesek, és miért nem csinálhatjuk meg, amit szeretnénk. Ezek a hangok általában mások hangjai, leginkább tekintélyszemélyeké, akik végig kísérték az életünket. Tartsuk szem előtt a következőt: minden helyzetben vannak olyan dolgok, amelyek rajtunk múlnak, és ezeket maradéktalanul meg tudunk tenni. Ami másokon vagy más tényezőkön múlik, nem érdemes rágódni rajtuk, mert attól tényleg nem lesz jobb a helyzetünk. Tehát érdemes arra koncentrálni, ami rajtunk múlik, és amit a tehetségünknek és helyzetünknek megfelelően meg tudunk tenni.


Az önbizalom egy olyan dolog, amely fejleszthető. A reális önbizalom pedig a körülöttünk lévő emberek visszajelzései mentén alakulnak ki.


Te hogy vagy az önbizalmaddal? Mennyire tudod megvalósítani, amit elterveztél? Ha segítségre van szükséged, foglalj időpontot nálunk!


48 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page