top of page

Mészárosné Keller Gabriella

Mentálhigiénés szakember, mediátor, egészségügyi szociális munkás

Mészáros Gáborné Gabriella vagyok, okleveles egészségügyi szociális munkás, mediátor, mentálhigiénés segítő szakember. Egészségügyi szociális munkás oklevelemet a Debreceni Egyetem mesterképzésén szereztem 2010-ben, 2015-ben mediátori képzettséget, 2019-ben mentális elsősegélynyújtás-, illetve mentális hálózatépítés és stresszkezelés képzések keretében fejlesztettem tudásomat.

Szakterületek

kapcsolati problémák, önbizalom, stressz, szorongás, válás

Bemutatkozás

Több évtizedes pályafutásom alatt lehetőségem volt a hátrányos helyzetű fiatalok, a nehéz helyzetbe került családok problémáiba mélyebb betekintést nyerni, és megismerni gondjaikat. Az élet nehézségei millió formában jelentkezhetnek, s ami egyikőnk számára csekélységnek tűnik, az a másik számára megléphetetlen akadályként tornyosulhat.

 

A munkahely elvesztése, pénzügyi nehézségek, családi konfliktusok, vagy egy súlyos betegség, egy hozzátartozónk elvesztése következtében átélt, érzelmileg megterhelő helyzeteket egymagunkban átvészelni és megoldani embert próbáló feladat lehet. A megoldatlan konfliktusok, a feldolgozatlan kellemetlen élmények életminőségünk romlásához vezethetnek, s a fokozódó stressz csak tovább rombolhatja mindennapi életünket. Szeretném a hozzám fordulókat segíteni abban, hogy a nehéz helyzetükre megtalálják a megoldást.

 

A beszélgetések alkalmával a kliens számára lehetőség nyílik arra, hogy egy tiszteletteljes, biztonságos, támogató, empatikus és szeretetteljes légkörben beszélhessen problémáiról. Segítek abban, hogy problémamegoldó eszköztára bővüljön, és támogatást kap, hogy át tudjon lendülni azon az élethelyzeten, ami aktuálisan nehézséget okoz számára.

 

Munkamódszeremre leginkább a Rogers-féle személyközpontúság jellemző. A segítő beszélgetés során, a kliens őszintén felvállalhatja valódi gondolatait, érzéseit, félelmeit. Szerepjáték nélkül önmagát adhatja. Kizárólagos figyelmet kap, együttérzést, megértést, és segítő szándékot, melyek elindítják öngyógyító mechanizmusát. Támogatom abban, hogy meglássa elakadásának okát, hogy rátaláljon saját erőforrásaira, hogy a felismerések által minél több sikerélménye legyen, hogy lelki egyensúlyát visszanyerhesse.

 

A segítő beszélgetések eredményeként, a kliens önbizalma növekszik, egyre tisztábban átlátja az aktuális történéseket, nyilvánvalóvá válnak számára az ok-okozati összefüggések. Felismeri a játszmákat, és nem vonódik bele.  Olyan problémamegoldó stratégiák birtokába jut, amiket a mindennapjai során sikeresen tud alkalmazni,ezáltal képessé válik a körülményei adta lehető legjobb életminőség elérésére.

M. Keller Gabriella - tanácsadás 55p

Mentálhigiénés tanácsadás

M. Keller Gabriella - beszélgetés 50p

Mentálhigiénés segítő beszélgetés