top of page

Dr. Olteanu Lucián Liviusz

Okleveles pszichológus, család, párkapcsolati, kognitív vt. (CBT) és LMBTQ életvezetési tanácsadó

Pszichológiai tanácsadás során több mint 16 éve nyújtok szakértő segítséget a hozzám fordulóknak a problémáik megoldásában, megértésben és a szükséges változások megtételében. Célom, hogy szakszerű segítséget nyújtsak mindazoknak, akik harmonikusabb, boldogabb életet szeretnének élni. Legyen szó bármilyen lelki nehézségről vagy kihívásról, hozzám bizalommal fordulhatsz.

Szakterületek

ADHD, álláskeresés, depresszió, elfogadás, fájdalom szindróma, fóbiák, gyász, kapcsolati problémák, kényszerek, konfliktuskezelés, krízisfeldolgozás, lehangoltság, nevelés, önbizalom, önismeret, pályaválasztás, pályamódosítás, stressz, szorongás

Bemutatkozás

Mindennapjaink során számos problémával és nehézséggel szembesülünk, amelyek veszélyeztethetik lelki egyensúlyunkat. Társas kapcsolataink, családunk, munkahelyünk, sőt még a társadalom is olyan kihívások elé állít bennünket, amelyekkel való megbirkózás erőforrásainkat és képességeinket meghaladhatja.

 

Pályafutásom során nagyon sokféle nehézséggel (szorongással, pályaválasztási, tanulási párkapcsolati nehézségekkel, önismereti viselkedési zavarokkal, bántalmazással, krízishelyzetekkel) küzdő felnőttekkel, fiatalokkal és gyerekekkel is egyaránt dolgoztam. Személy szerint, elsődlegesen az alkalmazott pszichológia és a CBT (kognitív viselkedés terápia) módszereit preferálom, mivel ezek az aktuálisan felmerülő problémákra kínálnak hatékony megoldási lehetőségeket.

 

A tanácsadási folyamat eredményeként a problémák értelmet nyernek, magyarázatot kapnak, a felborult lelki egyensúly és folyamatok javulnak, helyreállnak. Minden eset egyedi és mindenki a saját lelki küzdelmét szeretné megoldani, hogy visszanyerje lelki nyugalmát. Ebben szeretnék segítő partner lenni. Csodákat nem ígérek, viszont minden tőlem telhetőt megteszek a közös sikerünk érdekében.

 

Fő specializációim:

  • Pályaválasztási tanácsadás: segítek a pályaválasztási döntésekben, hogy megtaláld azt a szakmát vagy területet, ami a leginkább megfelel az érdeklődésednek és képességeidnek.

  • Tanulási nehézségek: támogatást nyújtok a tanulási nehézségekkel küzdőknek, hogy hatékonyabbá váljanak az iskolai teljesítményben és a tanulásban.

  • Szorongás: a szorongásos tünetekkel küzdőknek segítek abban, hogy megtalálják a belső nyugalmukat és kezeljék a mindennapi stresszt.

  • Viselkedési és beilleszkedési nehézségek: a rohanó világunkban a gyermekünk a legfontosabb kincs, ha érezzük, hogy nincs minden rendben, ne féljünk segítséget kérni, hisz az ő jövőjükről van szó. LMBTQ beilleszkedési problémák.

  • Család és párkapcsolat tanácsadás: a családi és párkapcsolati problémákkal küzdőknek segítek abban, hogy javítsák kapcsolataikat és megtalálják a harmóniát.

  • Várom jelentkezésedet, hogy együtt találjuk meg a legjobb utat a változás és az önmagadhoz való visszatalálás felé!

Dr. Olteanu Lucián Liviusz - konzultáció

Okleveles pszichológus, család, párkapcsolati, kognitív vt. (CBT) és LMBTQ életvezetési tanácsadó

bottom of page