top of page

Végh Ferenc

Okleveles pszichológus, kognitív viselkedésterápiás (CBT) konzultáns

Végh Ferenc vagyok, okleveles pszichológus, kognitív viselkedésterápiás (CBT) konzultáns, üzleti coach. A Szegedi Tudományegyetem mesterképzésén szereztem okleveles pszichológus diplomát 2014-ben. Jelenleg az Eötvös Lóránd Tudományegyetem üzleti coach szakirányú továbbképzésén veszek részt.

Szakterületek

burnout/kiégés, fóbiák, kapcsolati problémák, kényszerek, nevelés, önbizalom, stressz, szorongás

Bemutatkozás

Tanácsadó pszichológusként szeretettel várok mindenkit, aki életvezetési gondokkal küzd, legyen szó karrierről, párkapcsolatról, emberi viszonyokról, belső konfliktusokról, vagy útkereső fiatal felnőttekről, akik támogatást szeretnének önismereti útjukon.

Fordulhatsz hozzám,

 • ha valamilyen elakadás van az életedben

 • ha nem tudsz tovább lépni

 • ha  valami nagyon megvisel (haláleset, válás, szakítás, súlyos betegség, stb.)

 • ha fontos döntést kell hoznod, és egyelőre nem látsz tisztán

 • ha nagy nyomás alatt vagy

 • ha változtatni szeretnél, de úgy érzed, nem mersz vagy nem tudsz

 • ha nagyon aggódsz valami miatt

 • ha van egy elhúzódó konfliktusod

 • ha elégedetlen vagy magaddal

 • ha nem tudod „mi legyél, ha nagy leszel”

 • ha úgy érzed nem bánnak jól veled otthon vagy a munkahelyeden

 • ha meg akarod ismerni önmagad.

 

A személyközpontú megközelítés áll hozzám a legközelebb, hiszem, hogy a feltétel nélküli elfogadás és figyelem segít a személyiség kibontakozásában. Kognitív-viselkedésterápiás konzultánsként ugyanakkor gyakran alkalmazom az értelmi megközelítést, igyekszem ráébreszteni ügyfeleimet az esetleges maladaptív, diszfunkcionális gondolataikra. Ha sikerül felismerni ezen ártó hatású gondolatokat, akkor igyekszünk reálisabb, adaptív gondolatokkal helyettesíteni őket. Ebben a folyamatban a kliens nagyon sok felismeréssel gazdagodik, amelyek sokszor igen gyorsan képesek enyhíteni egy-egy szorongást.

 

A tanácsadói munka során sokszor óhatatlanul is mélyebb vizekre evezünk, ilyenkor elkerülhetetlenné válik a pszichodinamikus munka, a tudattalan megdolgozása, ami szintén nagyon izgalmas élményeket nyújt. Ezekben az esetekben az úgynevezett katatím-imagináció módszerével dolgozunk, ahol a relaxációt követően ősi-univerzális szimbólumok segítségével próbáljuk az érzelmek világát megérteni.

 

A segítő beszélgetések során alapvetően a kliens hozza a témát, amivel dolgozni fogunk. Igyekszünk a jelenben, az „itt és most”-ban maradni, de legtöbbször elkerülhetetlen, hogy kicsit felkavarjuk a múltat is. A konzultációk során a kliens képessé válik arra, hogy helyzetét egy harmadik, külső szemmel, objektívebben lássa. Ha megvan a reális helyzetértékelés, ha kitisztul az agy, ha sikerül rendszerezni a rendelkezésre álló információt, és abból bátran levonni a logikus következtetéseket, máris könnyebbé válik egy akcióterv készítése a felmerült probléma megoldására.

 

A hosszabb, önismeretet támogató közös munka abban segít, hogy jobban megértse saját magát. Ráébredhet arra, hogy választásainkat, döntéseinket gyakran tudattalan folyamatok irányítják. Ezeket felismerve sokkal könnyebb a helyes utat megtalálni. Meggyőződésem, hogy az önismereti munka megkerülhetetlen, ám ha vállaljuk, hogy az önismeret útjára lépünk, sokkal nagyobb esélyünk van arra, hogy egy harmonikus életet alakítsunk ki önmagunk számára.

Végh Ferenc - tanácsadás 55p

Pszichológiai tanácsadás

Végh Ferenc - konzultáció 50p

Pszichológiai konzultáció